Ditt val gör skillnad!

Regionen ser en fortsatt minskad smittspridning av Covid-19 i hela länet. Men det är fortfarande för tidigt att slappna av. För alla gäller fortfarande att följa de nationella råden, hålla avstånd och undvika trängsel.

Läs mer

Innovativa lösningar lönar sig

i Category: | 1 min läsning

Eric Westerberg, Westmech Industri i Ånäset, fick ta emot Anders Walls stipendium för landsbygdsutveckling. Priset var på 100 000 och delades ut av kungen. Eric fick stipendiet ”för att han som egen företagare sedan 20-årsåldern kombinerat utbildning med eget företagande och därigenom utvecklat sitt maskintekniska kunnande till spetskompetens som genererat ett flertal uppfinningar av stor betydelse för företag i ett flertal branscher inom de gröna näringarna”. Förutom ubåten ”Isabell” har Eric också utvecklat en ostsvarv och en ostvändarmaskin och håller nu på med att utveckla processutrustning för torrifiering av biobränslen i samarbete med Bioendev.