Lunchrast på Tundals högstadium

i Category: | 1 min läsning

Nyfiken på hur saker och ting har förändrats på Tundalsskolan sedan det senaste besöket begav sig U&I till skolan för att hälsa på högstadiet. Det första en tänkte på när vi lämnade kommunhuset och kom närmare skolan var hur tyst och tomt det var på en annars livlig skolgård. Då slog det oss, det var ju lunchrast!

Många nyfikna blickar mötte oss så fort vi hade kommit in i skolan och elevrummet, förmodligen undrandes över vem tusan vi var. Som tur var möttes vi av känd personal som under många år flitigt och lugnt har styrt upp elevernas håltimmar och då också kunde styra upp vårt besök på skolan. Elevrummet var i övrigt väldigt fullt, med många elever som antingen spelade rundpingis och biljard eller bara hängde. Snabbt fick vi höra om rykten att skolan har fått sig en ny kändis, ingen mindre än en Obi-wan Kenobi eller snarare en skoladministratör som Obi-wan liknade (inte tvärtom!).

Då vi inte kunde stoppa vår nyfikenhet var vi självfallet tvungen att leta efter denna kändis genom Tundals korridorer. På vägen till skoladministratören fick vi chansen att få träffa många ur personalen som man inte hade träffat på länge samt fick vi se hur elevströmmarna började dra sig mot klassrummen snarare än elevrummet.

Efter ett tag kom vi äntligen till skoladministratörens kontor och mycket riktigt så hängde där en ståtlig bild på en av galaxens väktare. Tyvärr hade vi inte glädjen att träffa honom i person, det får bli en annan gång istället. Vi begav oss till slut tillbaka mot kommunkontoret med vetskapen att elevernas framtid ligger i trygga händer.