Robertsfors vidare i Vi i Femman

i Category: | 1 min läsning

Klass 5A på Tundalskolan fick den 9:e december ta emot de goda nyheterna att de har klarat av uttagningen i den tuffa tävlingen ”Vi i femman”. Tävlingen har funnits i över 50 år och Robertsfors har blivit allt mer framträdande i denna tävling. Med ungefär 70 000 elever fördelade på cirka 4000 klasser så var Robertsfors en av de 8 klasserna i Västerbotten som klarade av denna hårda konkurrens. Allt som allt är det 200 klasser som lyckas ta sig vidare för att under ett halvår tävla om att bli vinnare. Uttagningen gick ut på så vis att hela klassen fick göra ett prov på sina kunskaper i allt från matematik till nutidskunskap och därifrån drogs ett snittvärde vilket lyfte fram klass 5A bland de andra 4000 klasserna. Några ord från klassens stolta lärare Bodil Mellberg:

– Jag är självklart stolt över att ha så duktiga elever! Det är till att börja med en bragd att bara lyckas klara av uttagningen samt ska det bli kul att få se hur långt de får komma i tävlingen. Det roligaste är att vi vann genom att hela klassen lyckades bidra, genom att få ett så bra snittvärde som de fick. Eleverna kan verkligen mycket!

Nu kommer två av eleverna i klassen fortsättningsvis representera klassen i samtliga tävlingar, och har som tur är två ersättare också. Klassen kommer troligtvis få resa till antingen Skellefteå eller Umeå den 13:e januari, och hela kommunen önskar klass 5A lycka till i tävlingen!