Var med och håll Robertsfors kommun rent i vår!

i Category: | 1 min läsning

I år deltar Robertsfors kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2014 deltog över 750 000 hjältar runt om i landet!

Från och med 1 februari är anmälningen öppen till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar för skola & förskola, Håll Sverige Rents Clean-Up Land och Håll Sverige Rents Clean-Up Kust.

Anmäl er på www.hsr.se/2015. Skräpplockaraktiviterna pågår hela våren, fram till Världsmiljödagen den 5 juni.

Robertsfors kommun är ansluten till aktionen och vi stöttar invånarna i kommunen genom att kommunen distribuerar material. Sista datum för anmälan för att få ta del av materialet är den 3 maj och sedan sker skräpplockningen v.20.

Var med du också i kampen mot skräpet! Håll Sverige Rents skräpplockaraktiviteter är också ett bra tillfälle för skolor och förskolor att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!