Inbjudan flyktingguide/språkvän

i Category: | 1 min läsning

Välkommen till en inspirerande kväll där du får veta vad det innebär att vara flyktingguide/språkvän i Robertsfors.

Vem kan bli flyktingguide/språkvän?

Alla kan bli flyktingguide/språkvän, såväl unga som äldre personer. Det kan vara en person, ett kompisgäng, en familj, frivilliga föreningar/ organisationer, församlingar, förtroendevalda, företag mfl.

Du behöver inga speciella förkunskaper för att bli flyktingguide/språkvän, bara du är intresserad av att träffa människor från andra kulturer i ett ömsesidigt utbytet. Samtidigt som du vill bidra med dina kunskaper om Sverige. Integration sker via personliga möten och bygger på medmänsklighet och nyfikenhet för nyanlända. Som flyktingguide/språkvän kan du göra skillnad!

Att vara flyktingguide/språkvän

Genom att bli flyktingguide/språkvän har du möjlighet att hjälpa en nyanländ i Robertsfors att få en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du själv lär dig mer om ett annat lands kultur, mat och traditioner.

Din insats blir att på frivillig basis erbjuda nyanlända en snabbare väg att komma in i samhället genom att träna det svenska språket samt att öka kunskapen om svenska traditioner och om den svenska kulturen. Det är du och den nyanlände som tillsammans bestämmer när ni ska träffas och vad ni vill göra utifrån era intressen. Och vem vet, du kanske får en vän för livet.

Tid: Ons 22 April kl. 18:00-20:00
Plats: Centrumhuset, Robertsfors
Vid frågor: Sofia Achi, 0934-142 93

Vi bjuder på fika!
Välkommen