Vad har hänt under september?

i Category: | 1 min läsning

I Mellanbygden publiceras varje månad en sammanfattning från Robertsfors kommun om vad som har hänt under den senaste månaden. Här här du möjlighet att ta del av septembers sammanfattning.

Sedan sist vi sågs har den nya digitala bioanläggningen i Centrumhuset installerats och provkörts och det ser fantastiskt bra ut! Premiär är planerat till fredag v.43 under kulturveckan.

Ljusa, trevliga och gott om olika funktioner! En snabb sammanfattning av Familjecentralens nya lokaler på Fabriksvägen 3 där verksamheten nu ska utökas. Den 8 september invigdes de nya lokalerna av kommunalrådet Patrik Nilsson. Målet för den utökade verksamheten, familjecentralen 0-18år, är att barn och ungdomar i Robertsfors kommun ska växa upp under trygga förhållanden, med en upplevelse av välbefinnande och med möjlighet till personlig utveckling i form av passande utmaningar.

Rekryteringsdagen den 15 september blev välbesökt och tongångarna från både utställare och besökare var positiva. Initiativet till dagen var att öppna upp och visa nya möjligheter för Element Six AB:s anställda när företaget nu lägger ned sin verksamhet i Robertsfors. Arbetet med att förminska effekterna av nedläggningen rullar nu vidare i ”Robertsforsmodellen”.

Under den senaste veckan har också vår samarbetskommun från Machakos, Kenya varit på besök. Denna gång för att ta fram en ny projektansökan som sedan kommer att skickas in till ICLD som är projektfinansiär.

Vecka 43 är det återigen dags för Kulturvecka i Robertsfors kommun och som vanligt sluter alla studieförbund, hembygdsföreningar, stiftelser och kyrkor upp för att erbjuda ett fantastiskt program med varierat innehåll. Programmet kommer att färdigställas innan det slutligen skickas ut till samtliga brevlådor v.42. Men vi kan redan nu avslöja att Frida Hyvönen kommer hem under veckan för att ge en exklusiv spelning där alla intäkter går oavkortat till flyktinghjälpen. I övrigt kommer biografen ha premiär och musiksällskapet kommer ha musikalkonsert för nämna några grejer. Tack för den här gången och på återseende!