Tredje plats i Bästa Tillväxt 2015!

i Category: | 1 min läsning

Kreditupplysningsbolaget Syna har granskat boksluten för samtliga av Sveriges aktiebolag för att ta reda på hur det går för näringslivet i landets kommuner. De kommuner som har haft den bästa tillväxten i varje län tilldelas priset Bästa Tillväxt för att uppmärksamma kommuner med en bred och stabil tillväxt.

Mätningen av tillväxten sker genom  att undersöka andel företag i kommunen som nyanställer, ökar sin omsättning och som går med vinst. Utifrån dessa tal skapar Syna ett tillväxtindex för att jämföra kommunerna.

I Västerbotten var det Norsjö som kom på första plats, följt av Umeå på andra plats och Robertsfors på tredje plats. Självfallet är Robertsfors Kommun väldigt glada över att ha fått denna pallplats, och än gladare för tillväxten inom näringslivet i kommunen. Vi vill även gratulera de företag som har haft denna goda tillväxt det senaste året.

Tillsammans med kommunens företag kommer vi nu att fortsätta arbeta för att bli ännu bättre i framtiden!