Akut behov av nya familjehem!

i Category: | 1 min läsning

Just nu finns det många barn och unga i Umeåregionen som snabbt behöver komma till familjehem. Några har föräldrar som inte kan ta hand om dem på ett bra sätt. Andra har kommit till Sverige utan föräldrar och åter andra har en livsstil som måste brytas.

Kan du och din familj ta hand om ett ”extra” barn eller ungdom en tid? Eller känner du någon – en granne, vän eller släkting – som kan vara intresserad av att vara familjehem?På www.umea.se/familjehem kan du läsa mer om vad det innebär att vara familjehem. Du får också gärna hjälpa till atts prida informationen om det akuta behovet av familjehem.

Om du vill göra en insats, gör så här:

Kopiera informationen i den här artikeln och skicka till kollegor, släktingar och andra bekanta. Du kan också dela artikeln i sociala medier.

Tack så mycket!

Vill du veta mera? Läs på www.umea.se/familjehem. Du kan också ringa till mottagningsenheten på telefon 090-16 10 02. Eller mejla familjehemscentrum@umea.se.

Alla barn och unga behöver trygghet och en fast hand. Hjälp oss hjälpa.

Se vår film barns behov av familjehem.

Hälsningar

Familjehemscentrum Umeåregionen

Ett samarbete mellan Umeå, Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln och Vännäs kommuner för att tillsammans säkra kvalitet och tillgång till familjehem i Umeåregionen