Driftsättning av laddstationer

i Category: | 1 min läsning

Skellefteå Kraft driftsätter onsdagen den 25 januari två publika laddstationer för elfordon i Robertsfors kommun, en i Bygdeå och en i Ånäset.

I Bygdeå etableras en semisnabbladdare vid avfarten från E4an, ICA/Frasses och i Ånäset etableras en semisnabbladdare vid OKQ8. Semisnabbladdarna är av fabrikatet Ensto Chago Pro och möjliggör laddning av två elbilar samtidigt med en maximal laddeffekt på 22 kW/uttag. Laddtiden varierar beroende på specifikationerna för varje bilmodells inbyggda laddanordning.

– Detta är en start på infrastrukturutveckling för hållbart resande och attraktionskraft. Det är fantastiskt att vårt lokala näringsliv drivit på och tillsammans med Skellefteå Kraft och kommunen skapar förutsättningar för eldrivna transporter i vår kommun, säger kommunalråd Patrik Nilsson (S).

Välkommen att vara med när vi driftsätter laddstationer i Bygdeå och Ånäset onsdag den 25 januari. Kl.11.00 vid Frasses/ICA i Bygdeå och kl.13.00 vid OKQ8 I Ånäset.

Tal hålls av Patrik Nilsson, kommunalråd, Robertsfors kommun. På plats från Skellefteå Kraft finns Jacob Marklund och Fredrik Nilsson med sig har dem en hybridbil för att demonstrera hur laddningen fungerar och för att svara på frågar.