Uppdatering: Driftstörningar i bredbandsnätet

i Category: | 3 min läsning

Uppdatering (2017-03-10 11:15)

Största delarna av nätet är nu i drift igen. Vi har ca 20 kunder som vi inte har kunnat koppla på igen p.g.a. att vi ser någon form av störning från kundutrustning. Tjänsteleverantörerna är informerade om detta. Vi ber er ringa tjänsteleverantör och felanmäla om ni fortsatt har problem i er uppkoppling.

Uppdatering (2017-03-09 09:15)

De större felen är avhjälpt. Vi har däremot inte tillräcklig tilltro ännu att samtliga fel är hittade. En del noder hålls fortfarande stängda och kommer att öppnas upp successivt. Uppstår fel kontakta eran tjänsteleverantör.

Uppdatering (2017-03-08 14:50)

Fortsatta störningar. Tekniker jobbar med att försöka lokalisera och åtgärda felet.

Uppdatering (2017-03-07 13:30)

Strax före lunch påbörjades byte av utrustningen i den nod som sektionerats ut. Kort tag efter att den nya utrustningen installerats uppstår återigen stora driftstörningar i hela nätet. Noden släcks ned men driftstörningarna kvarstår. Tekniker jobbar intensivt med att försöka lokalisera och åtgärda felet. Information publiceras så fort vi vet mer.

Uppdatering (2017-03-06 14:00)

De 40-tal kunder i Robertsfors tätort som drabbats av nod som sektionerats ut beräknas återfå uppkoppling senast tisdag eftermiddag. Utrustning håller just nu på att konfigureras och kommer börja bytas ut successivt under dagen samt morgondagen.

Uppdatering (2017-03-04 18:15)

Större delar av den södra kommundelen är uppe igen. Dock hålls ca 15 kunder nere pga av felaktigt inkopplad kundutrustning som skickar ut störningar i nätet. Tjänsteleverantörer har fått information om dessa kunder.

Uppdatering (2017-03-04 11:10)

Rapporter om problem med bredbandsnätet kring Djäkneboda och Ratan har inkommit under morgonen. Tekniker jobbar på att åtgärda problemet. Beräknas vara klart kl.14.00.

Uppdatering (2017-03-03 17:10)

Under perioden onsdag den 1 mars cirka 10:30 till fredag den 3 mars strax efter 13:00 har under felsökning sannolikt isolerats till felaktigt inkopplad utrustning på två olika portar i nätet. För att minska risken för återkommande störningar under den kommande helgen har en nod sektionerats ut med följden att ett 40-tal kunder samt viss verksamhet inom Centrumhuset påverkas fortsatt under helgen. Den akuta felsökning kan anses vara avslutad och har övergått i ett passivt skede med övervakning av nätets status för att kunna identifiera eventuella ytterligare fel.

För att minska risken för framtida fel av liknande karaktär kommer ett arbete med att genomlysa nätets struktur och säkerhetsfunktioner att göras när det är säkerställt att nätet är tillräckligt stabilt för att genomföra detta arbete.

Vi kommer att stämma av eventuella förändringar i näten 05:00 lördag morgon. Vid ändrad status i nätet kommer vi fortsätta ev. felsökning under helgen.

Uppdatering (2017-03-03 11:20)

Fortsatta driftstörningar. Igår kväll vid 20-tiden troddes problemen vara löst. Men på natten till fredag fortsätter driftstörningar i nätet att visa sig.  Tekniker fortsätter att jobba intensivt med att lokalisera och åtgärda felet. Information publiceras så fort vi vet mer.

Uppdatering (2017-03-02 16:25)

Felsökning pågår fortfarande. Tyvärr har vi ännu inte kunnat påträffa felet som orsakar driftstörningarna i bredbandsnätet. Tekniker är på plats och jobbar intensivt med att försöka lokalisera felet. Felsökning väntas fortsätta pågå under kvällen/natten.