Projektledare för bredband

i Category: | 1 min läsning

Vill du vara med i en spännande fas för utvecklingen av Robertsfors kommuns stadsnät?

Vi bygger, underhåller och servar Robertsfors kommuns stadsnät som är i allt väsentligt uppbyggt med fiber. Att ha stabila och moderna lösningar med hög hastighet är något vi värnar om. Vi strävar även efter att alltid ligga långt fram i utvecklingen och jobbar därför kontinuerligt med att utveckla vårt nät.

Robertsfors stadsnät är en öppen leverantörsneutral plattform där kunderna kan köpa tjänster från flera konkurrerande bredbandsleverantörer. I nätet finns kommunens verksamheter samt privathushåll och företag. Vi befinner oss just nu i en spännande fas där det händer mycket inom bredband. Robertsfors har en offensiv bredbandsstrategi.

Dina arbetsuppgifter:

• Du kommer att arbeta med operativ projektering och planering inom områdena Nät och Bredband såväl som specifika områdesnät/kundnät på landsbygden samt i tätorterna.
• Du kommer att utföra operativ projektering, kostnadsberäkning utifrån beställningar samt upprätta arbetshandlingar och materialbeställningar.
• Du söker och upprättar marktillstånd. Vi jobbar med verktyg som Mapinfo samt TCN. Tidigare erfarenheter av projektering, projektledning och vana i att arbeta med kartsystem är meriterande.
• Du bedriver arbetet i projektform och har samordningsansvaret med underleverantörer samt kontakt med slutkunderna.

Din profil:

Vi vänder oss till dig som har bakgrund från projektering och arbetsledning samt har dokumenterad erfarenhet från:

• Projektering och beredning av fibernät eller elnät
• Installation av fibernät

Vidare har du god förmåga till samverkan då samarbete med kollegor, allmänhet och kunder är en stor del i tjänsten. Du är ansvarstagande och en god kommunikatör som har lätt för att uttrycka sig i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat med och kan Mapinfo/TCN.

B-Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsten är en projektanställning på heltid som sträcker sig över tre år, t.o.m. december 2020.

Läs mer och ansök genom HR-supporten (extern-länk)