Kulturveckan 2017

i Category: | 1 min läsning

Vecka 43 är det återigen dags för den årliga Kulturveckan! Årets tema är: Vår lokala historia – från forntid till nu.

År 2017 är det 175 år sedan folkskolan infördes i Sverige. Den 18 juni 1842 utfärdades den första folkskolestadgan i vårt land. Folkskolepionjärerna agiterade för en undervisning av högsta kvalitet i ett sammanhållet skolsystem för alla samhällsklassers barn, något som var långtifrån självklart då.

I Robertsfors passar vi på att fira jubileet under Kulturveckan. Chansen finns att besöka en av kommunens skolor och få kika på en moderns skolas teknik och pedagogik. Det blir berättarcaféer och Kålaboda muséum, som har en fin gammeldags skolsal, öppnar upp för inbokade skolklasser.

I torsdags delades programbladet ut till samtliga brevlådor i Robertsfors kommun. Men du kan också ta del av programmet digitalt genom att ladda ner det här: Kulturveckan 2017 (pdf-dokument). Samtliga evenemang under Kulturveckan finns också publicerade på www.visitrobertsfors.se

Välkommen till kulturveckan 2017!