Insamling till Musikhjälpen, Bygdeå- och Nybyskolan

i Category: | 1 min läsning

Sedan den 28 september har Bygdeåskolan och Nybyskolan har tillsammans startat upp en insamling till Musikhjälpen. Årets tema är Inget barn är till salu, och pengarna som samlas in kommer användas för att på olika sätt motarbeta sexhandeln med barn samt att hjälpa de drabbade barnen.

Insamlingen har möjliggjorts tack vare elevernas egna engagemang i frågan och deras kreativa idéer, exempelvis genom de ”Not for sale”-armband som de har gjort. Även elevernas föräldrar har varit en stor hjälp i detta arbete. Baserat på elevernas egna förslag kommer insamlingen hålla på fram till den 12 december, då eleverna kommer åka till Umeå för att överlämna pengarna till Musikhjälpen. Detta kommer sändas live av Musikhjälpen och börjar klockan 10.00.

Den 11 november kommer eleverna ordna en megaloppis i Tundalskolans matsal, Robertsfors. Loppisen håller på mellan 11.00-14.00, och alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpen.

Skolorna har även satt igång en stapel som växer vartefter de får in pengar, vilken ni kan se genom att klicka på följande länk (Extern-länk).

Ni kan hitta mer information om insamlingen på musikhjälpens hemsida genom att klicka på följande länk (Extern-länk).