Bygdeå- och Nybyskolans insamling till Musikhjälpen

i Category: | 1 min läsning

Sedan den 28 september har Bygdeåskolan och Nybyskolan tillsammans jobbat med en insamling till Musikhjälpen. Bland annat har man genomfört en megaloppis i Tundalsskolans matsal, Robertsfors. Årets tema är Inget barn är till salu, och pengarna som samlas in kommer användas för att på olika sätt motarbeta sexhandeln med barn samt att hjälpa de drabbade barnen.

Elevernas insamling har nu passerat 60 000 kronor och nu tar man nytt sikte mot 70 000 kronor.

Lördag den 9 dec anordnar Nybyskolan en ny aktivitet där de ska försöka sälja överskottet som blev kvar från megaloppisen tillsammans med de armband som klasserna tillverkat, åk.6 kommer bjuda på luciatåg, musikskolan kommer spela och sjunga och klasserna kommer att sälja fika. Passa därför på att besöka Tingshuset i Ånäset på lördag. De håller öppet mellan kl.13-16.

Sveriges Radio Västerbotten var igår och besökte elever vid Nybyskolan. Vill du lyssna inslaget därifrån så finner du det på deras hemsida. Elevernas insamling har nu passerat 60 000 kronor (extern-länk).

Tisdagen den 12/12 klockan 10:00 kommer elever från skolorna att besöka glasburen på torget i Umeå för att överlämna pengarna som de samlat in.