Tillåtelse för skörd av träda samt stöd till lantbrukare

i Category: | 1 min läsning

Länsstyrelsen Västerbotten har på grund av den långvariga torkan beslutat om att tillåta skörd av träda, vilket annars inte är tillåtet den här tiden på året. Mer information finns att läsa på Länsstyrelsen Västerbottens hemsida, vilket ni kan nå genom att klicka på följande länk: (extern-länk) 

För att stötta och hjälpa de svenska lantbrukarna finns det en del som vi kan göra. Vi kan bland annat köpa svenskt kött, bidra med foder, snåla med vatten och låna ut mark. För mer information se KIT:s film på Facebook genom följande länk: (extern-länk)

Om du har extra foder kan du hjälpa till via foderhjälpen 2018. Ni kan nå Foderhjälpen i Västerbotten:s Facebooksida genom att klicka på följande länk: (extern-länk)