Ditt val gör skillnad!

Regionen ser en fortsatt minskad smittspridning av Covid-19 i hela länet. Men det är fortfarande för tidigt att slappna av. För alla gäller fortfarande att följa de nationella råden, hålla avstånd och undvika trängsel.

Läs mer

Varning för mycket hårda vindar i Västerbotten

i Category: | 1 min läsning

SMHI varnar för mycket hårda vindar i Västerbotten under onsdag eftermiddag och kväll. I Västerbottens län, södra Lapplandsfjällen, har SMHI utfärdat en varning klass 2. Klass 2 är den allvarligaste varningsklassen för vind i fjällen och det finns risk för storm och orkanvindar. Klass 1-varning har utfärdats för Västerbottens läns kustland och Västerbottens läns inland. 

I fjällområdet där klass 2-varning utfärdats, bör man inte ge sig ut i naturen eller i trafiken. Boende i fjällkommunerna uppmanas också att ta bort lösa föremål från fastigheter och tomter.

I övriga länet, där den lägre varningen klass 1 utfärdats, kan väderläget orsaka stora problem, bland annat med trädfällning, samt snabbt försämras. Var därför extra försiktig, särskilt i trafiken där höga fordon kan få problem.

Vattenfall uppmanar personer som gör observationer, exempelvis av träd som riskerar att falla på ledningar, ringer och meddelar detta på 020-82 58 58.

Följ utvecklingen i Sveriges Radio och SMHI.

Ni kan även följa utvecklingen i Sveriges Radio (extern-länk)
och via SMHI (extern-länk)