Brandförsvaret gör hembesök

i Category: | 1 min läsning

Under vecka 47 och 48 gör brandförsvaret hembesök för att undersöka hur det ser ut med brandskyddet hemma hos invånare. Vi besöker olika områden i Robertsfors, Holmsund Hörnefors, Botsmark och Umeå.

Besök på kvällstid

Brandmän från Umeåregionens brandförsvar knackar på i flerbostadshus på några orter den här veckan samt nästa vecka. Besöken sker kvällstid och för att det ska vara enkelt att känna igen oss har vi larmkläder på oss och parkerar brandbilen utanför. Det är inget krav att öppna när vi ringer på.

Vi kontrollerar att det finns brandvarnare i bostaden och att den fungerar. Vi har även med oss informationsmaterial och svarar gärna på frågor om brandskydd i hemmet.

Hembesök i olika områden varje år

Vi gör hembesök några veckor varje år för att öka medvetenheten om brandskydd i hemmet. Du kan göra mycket själv för att förebygga bränder och skydda dig själv och dina grannar. En brandvarnare gör att du upptäcker branden tidigt och har du dessutom släckutrustning kan du göra en viktig insats.