Jobbannons: Personligt ombud

i Category: | 2 min läsning

Vill du göra skillnad i personers vardag som personligt ombud? Som personligt ombud ska du stödja den enskilde i sin vardag med bland annat kontakter med olika myndigheter men även uppmuntra och motivera för att personen ska få kontroll över sin vardag.

Personliga ombudsverksamheten i Umeåregionen är en organisation i samverkan mellan Umeå med kranskommuner samt region Västerbotten. Verksamheten vänder sig till personer över 18 år som har en omfattande och långvarig psykisk funktionsvariation som på grund av det har stora svårigheter i sin vardag. Personligt ombud är fristående från myndigheter och arbetar på uppdrag av den enskilde. Stödet syftar till att den enskilde ska få möjlighet att leva ett mer självständigt liv och vara mer delaktig.

För att läsa mer om vår verksamhet besök vår hemsida

www.povasterbotten.se

Dina arbetsuppgifter

-På uppdrag av, och tillsammans med den enskilde, identifiera personens behov av vård, stöd och service.

– Tillsammans med den enskilde ta reda på hur samhällets stöd och hjälp fungerar samt söka hjälp, rådgivning och stöd utifrån personens önskemål.

– Vara ett stöd för den enskilde i kontakter med olika myndigheter och andra aktörer.

– Arbeta för en bättre livskvalitet för personer med psykisk funktionsvariation, genom att uppmärksamma brister i välfärdssystemet i syfte att förbättra för hela målgruppen.

Arbetet är i första hand förlagt dagtid, måndag till fredag. Handledning erbjuds.

Om dig
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom beteendevetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du ska ha kunskap om och arbetslivserfarenhet från att möta och arbeta med personer som har en psykisk funktionsvariation. Vidare bör du ha god kunskap om relevant lagstiftning och om samhällets stöd och service.

Du behöver vara trygg i dig själv och van att arbeta självständigt. Du har ett gott bemötande och är bra på att samarbeta. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Körkort för bil är ett krav.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/214
Kontakt Charlotte Edman, enhetschef, 090-16 45 31
Jenny Strandelin, personligt ombud, 070-586 46 31
Carina Lundberg, personligt ombud, 070-586 46 32
Facklig företrädare Marie Sandström, Vision, 090-16 18 86
Sista ansökningsdag 2019-04-29

 

Ansökan via: www.umea.se/ledigajobb