Nu kan du göra kommunala ärenden digitalt!

i Category: | 2 min läsning

Tillsammans med flera andra kommuner i länet ingår Robertsfors kommun i ett projekt för att ta fram E-tjänster, eller tjänster för självservice som de också kallas. Via dessa kan du skicka in dina ärenden till kommunen signerat och klart, allt digitalt och sedan också följa ärendets gång via “Mina sidor”.

Arbetet med att ta fram E-tjänster sker löpande och vi arbetar för att samla flera olika typer av digital service under samma sida för att de ska vara enkla att hitta till och söka efter.

Med det nya E-tjänstesystemet hoppas vi att det ska bli lättare för dig som ansöker, att du enklare ska kunna följa ditt ärende och hålla kontakt med tilldelad handläggare ifall något behöver kompletteras eller ändras. Systemet ger också möjlighet till dig som användare att aktivera notiser både genom e-post och sms. Det innebär att så fort något händer kring ditt ärende, om det ändrar status, om något behöver kompletteras etc. så kommer du också veta om det och du har chans att agera snabbare.

Hur loggar du in på Mina sidor?

För att kunna logga in på Mina sidor, följa ditt ärende och lämna underskrift i vissa tjänster, så måste du logga in med e-legitimation, till exempel bankID. Du kommer fortfarande att ha möjlighet att hämta pappersblanketter hos vissa verksamheter eller skriva ut en blankett som PDF om du inte har möjlighet att skaffa e-legitimation men notera då också att du inte får tillgång till dessa funktioner.

Skaffa E-legitimation

Skatteverket har bra information för dig som ännu inte har e-legitimation men som gärna vill skaffa det. Besök skatteverket.se för att mer information.

Den gamla sidan för blanketter stängs

I nuläget har Robertsfors kommun en gammal sida för blanketter, precis som flera andra kommuner i länet har. Den sidan kommer att stängas 30 juni och ersättas av det nya e-tjänstesystemet. Arbetet med att skapa E-tjänster av de blanketter som finns är pågående och kommer att färdigställas inom kort.

Välkommen att besöka den nya e-tjänstesidan från och med den 30 juni på:

https://minasidor.robertsfors.se