Kommunchef till Robertsfors kommun

i Category: | 2 min läsning

Robertsfors kommun befinner sig mitt i en expansiv arbetsmarknadsregion, och är mitt i ett aktivt förändringsarbete för att nå kommunens vision med hållbar utveckling för invånarna i Sveriges bästa kommun!

Vill du som kommunchef leda detta arbete i samspel med kommunstyrelsen, ledningsgrupp, verksamhet och omvärld? Då vill vi gärna veta mer om dig!

Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i en kommun där värdegrunden – den nära kommunen med öppenhet mellan människor, idéer och platser – genomsyrar strategier och arbete, och där du i stark samverkan med andra kan utvecklas och även utveckla vår verksamhet.

Ditt uppdrag
Vi värnar om innovation och förnyelse i verksamheten. Detta förutsätter ett involverande och inlyssnande ledarskap där du tillsammans med ledningsgruppen utvecklar och skapar strategier som gynnar verksamheten på lång sikt. I detta arbeta är ett nära samspel med närliggande myndigheter, föreningar och organisationer avgörande för måluppfyllelsen. Som kommunchef är du kommunens högsta tjänsteman och svarar inför kommunstyrelsen. Du är ytterst ansvarig för att utifrån politiska ramverk och beslut säkerställa en ändamålsenlig verksamhet. Du leder förvaltningens ledningsgrupp och har det övergripande ansvaret för kommunens utvecklings-, kvalitets-, myndighets- och effektiviseringsfrågor. Vi ser gärna att du har möjlighet att utgå ifrån en bostad i regionen. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina meriter och förmågor
Du har gedigen erfarenhet från strategisk ledande befattning där både ekonomi- och resultatansvar har ingått. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda förändringsarbete. Har du dessutom erfarenhet av samhällsplanering ser vi det som starkt meriterande. Vi tror även att det är viktigt att du från ett tjänstemannaperspektiv, har erfarenhet av demokratisk styrd organisation samt förståelse för dess komplexitet.  Du har relevant utbildning från högskola eller motsvarande och mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Robertsfors kommun lägger stor vikt vid din personliga kompetens. Vi söker en trygg och demokratisk ledare som har förmågan att skapa delaktighet och inspirera sina medarbetare att arbeta för kommunens övergripande mål. För att lyckas bör du vara både lyhörd och pedagogisk samt även lösningsorienterad och drivande. Då rollen innefattar många kontaktytor, såväl internt som externt, är det även viktigt att du är kommunikativ samt har förmågan att prioritera både din egen och andras tid.

Din intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar vi med Vedea AB (www.vedea.se) och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. För mer information går det även bra att kontakta kommunalrådet Patrik Nilsson, 070-297 82 22. Välkommen med din intresseanmälan märkt Kommunchef, senast 1 mars 2020 via www.vedea.se/CV.

Organisationsbeskrivning
Robertsfors kommun ligger mellan Umeå och Skellefteå, mitt i en expansiv arbetsmarknadsregion där vi är mitt i ett aktivt förändringsarbete för att säkerställa att vi fortsätter att vara en attraktiv arbetsgivare. Robertsfors kommun är den nära kommunen med öppenhet mellan människor, idéer och platser. Här bor ca 6 800 invånare och bland de ca 900 företagen som är starkt dominerat av tillverkningsindustrin, finns även en utpräglad jordbruksnäring samt en stark föreningskultur. Den största arbetsgivaren är Robertsfors kommun med totalt 750 anställda. Besök gärna www.robertsfors.se