Nu röjs Flottarstigen och Fiskestigen

i Category: | 1 min läsning

Under tre veckor röjs den tre mil långa sträckan mellan Överklinten och naturreservatet Klubben vid Rickleåns utlopp i Bottenviken. Stigen blir inte bara mer tillgänglig för fiskare och vandrare, det är även tänkt att locka fler mountainbikecyklister.

– Det är därifrån som idén har kläckts, det finns de som har cyklat sträckan redan innan. Stigen är ganska flack, det finns inte så många branta partier, säger Dante Dahlgren, fiske- och turismansvarig som tillsammans med Kalle Lindström från länsstyrelsen röjer Flottarstigen och Fiskestigen.

Projektet är en del av Samverkansprojekt Rickleån där Robertsfors kommun samarbetar med länsstyrelsen i Västerbotten. Med motor- och röjsåg ska fiskeplatser öppnas upp och stigen blir mer tillgänglig och attraktiv för alla som vill kunna njuta av naturen längs Rickleån.

– Det är mycket sly men även många träd som är fällda av bävrar som ligger över vägen. Vi röjer och kapar upp till ved och passar på att fylla på i vindskydden, berättar Dante Dahlgren.

Till hjälp för att dra ris finns även anställda från Bruksam. Arbetet beräknas vara klart i slutet av nästa vecka.

Bilden är tagen i Johanneslund, mellan Laxbacken och Berglunda gård.

För mer information om Samverkansprojekt Rickleån: www.samverkanricklean.se/om-projektet

Rickleån med skog på båda sidor, men ingen sly.