Sommarlovsföretagarna 2020: Tvillingsystrarnas hembageri

i Category: | 1 min läsning

Tvillingsystrarna Sofia och Frida Boström, 17 år, är två av de ungdomar som Robertsfors kommun stöttar som sommarlovsföretagare 2020. Sofias och Fridas affärsidé är att baka, sälja och distribuera bröd, bullar och kakor under fyra veckor av sommarlovet. Innan deras företag drog igång förra måndagen, fick de en veckas utbildning genom Robertsfors kommuns näringslivsansvarige Olof Norberg.

– Vi fick bland annat lära oss hur man sätter priser, hur mycket man får jobba och hur man gör en marknadsplan, berättar Frida Boström.

På utbildningen diskuterade de även hur de skulle kunna coronasäkra sin verksamhet.

– Äldre ska inte behöva fara till oss, utan vi åker till dem. Och när vi lämnar över det ser vi till att hålla avstånd, säger Sofia Boström.

Systrarna som bor i Legdeå håller till i bagarstugan i Sikeå och hittills har företagandet gått över förväntan.

– Vi la ut information på Robertsfors tips på Facebook och har fått in många beställningar genom det. Sen levererar vi även till Stenborgs Hamncafé i Sikeå, de är också sommarlovsföretagare, berättar Frida.

Hur tycker de då att det är att driva sommarlovsföretag?

– Det är bra, men mycket att tänka på. Det är ingen som talar om vad man ska göra, vi får planera och lägga upp arbetet själva, men samtidigt kan vi styra vår egen arbetstid, säger Sofia.

Stötta våra driftiga sommarlovsföretagare!

Följ gärna systrarnas företagande på Facebook:
www.facebook.com/tvillingarnashembageri

Kontakt:
Tvillingarnas hembageri: 076-840 36 06
Näringslivsansvarig Olof Norberg: 0934-140 01