Ditt val gör skillnad!

Regionen ser en fortsatt minskad smittspridning av Covid-19 i hela länet. Men det är fortfarande för tidigt att slappna av. För alla gäller fortfarande att följa de nationella råden, hålla avstånd och undvika trängsel.

Läs mer

Eldningsförbudet hävs i Umeå, Vindeln och Robertsfors

i Category: | 1 min läsning

Från fredag 3 juli klockan 14.00 hävs eldningsförbudet i Umeå, Vindelns och Robertsfors kommuner. På Holmön råder dock fortfarande eldningsförbud.

Eldningsförbudet som gällt från 25 juni är upphävt. Beslutet innebär att det återigen är tillåtet att elda i skog och mark. Det tidigare lokala eldningsförbudet för Holmön, utfärdat den 11 juni, gäller dock fortfarande. Där är det fortsatt förbjudet att elda och grilla i skog och mark.

Brandförsvaret uppmanar till fortsatt försiktighet – den som eldar är alltid ansvarig för att det sker på ett säkert sätt.

Aktuell information om eldningsförbud finns alltid på www.umea.se/eldningsforbud (länk)