Uppdatering: Vattenläckan i södra kommundelen åtgärdad

i Category: | 1 min läsning

Uppdatering 14.50
Tidigare meddelad vattenläcka är nu åtgärdad. Vattnet har sakta börjat att öppnas upp igen. När vattnet kommer tillbaka, kan missfärgat vatten och tryckförändringar förekomma. Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder. Spola kallvatten för att snabbare få rent vatten.

 

 

Två områden berörs av vattenläcka i södra kommundelen och meddelande har gått ut till abonnenter söder om norra ändan på Djäknebodasjön samt abonnenter söder om vattentornet i Dalkarlså ner till norra ändan av Djäknebodasjön.

En akut vattenläcka gör att vi måste stänga av vattnet inom kort. Innan dess kan du tappa upp vatten för att kunna dricka och spola toaletten. Se till att alla vattenkranar är stängda. När vattnet kommer tillbaka, kan missfärgat vatten och tryckförändringar förekomma. Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder. Spola kallvatten för att snabbare få rent vatten. Reparationsarbete pågår.

Vattentank kommer att ställas upp vid Dalkarlså 69 och vid rökeriet i Norum samt finns möjlighet att hämta vatten vid den röda boden vid Djäkneboda badplats.