Goytom fick jobb på Bygdeå GIF via TIR

i Category: Nyheter | 1 min läsning

Goytom Weldegabr kom till Sverige år 2018 från Eritrea. Sedanmaj 2020 jobbar han för Bygdeå GIF som vaktmästare. Han är en av många som fått jobb tack vare kommunens samverkansteam.
– På sommaren klipper jag gräs på fotbollsplanen och på vintern kör jag upp skidspår. Jag städar sporthall, gym och toaletter, berättar Goytom som trivs bra med jobbet som vaktmästare.

Under sina första år i Sverige studerade han på Lärcentrum i Robertsfors med sikte på att ta sig ut i arbete. Lärcentrum ingår i det lokala samverkansteam i kommunen som bland annat stödjer arbetssökande genom samordnade insatser. Via samverkansteamet fick Goytom kontakt med projektet TIR (Tillväxt i Robertsfors) ett kommunalt projekt som finansieras av Europeiska socialfonden och som arbetar med att hjälpa arbetssökande och arbetsgivare i kommunen att hitta varandra.

Hos TIR fick Goytom även stöd med sitt jobbsökande genom bland annat hjälp med att formulera personligt brev och skriva CV. Goytom var en av fyra som blev kallad till anställningsintervju för tjänsten som vaktmästare på Bygdeå GIF och erbjöds sedan jobbet.
– Jag trivs jättebra, allt med jobbet är roligt, säger Goytom Weldegabr.

Goytoms arbetsuppgifter varierar beroende på säsong. Under tiden som Goytom har arbetat hos Bygdeå GIF har han även haft möjlighet att ta skoterkort, vilket han nyligen har klarat. Anställningen hos Bygdeå GIF är tidsbegränsad, så vad är planerna för framtiden?
– Jag vill arbeta som vaktmästare och ta bilkörkort, säger Goytom.