Uppdatering vattenavbrott p.g.a. läcka

i Category: Nyheter | 1 min läsning

Uppdatering kl11.00 17/2:
Tidigare meddelad vattenläcka är nu åtgärdad och vattnet släpps på försiktigt. När vattnet kommer tillbaka kan missfärgat vatten och tryckförändringar förekomma. Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder. Spola kallvatten för att snabbare få rent vatten.

 

På grund av en ny vattenläcka planeras vattnet att stängas av till berörda fastigheter i morgon den 17 februari, mellan klockan 08:00 och 15:00. Området som berörs är södra Dalkarlså ner till norra änden av Djäknebodasjön (se markerat område på karta).

Innan dess kan du tappa upp vatten för att kunna dricka och spola toaletten. Se till att alla vattenkranar är stängda. När vattnet kommer tillbaka kan missfärgat vatten och tryckförändringar förekomma. Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder. Spola då kallvatten några minuter tills vattnet är helt klart. Vattenvagn kommer att ställas ut mitt emot fastigheten, Dalkarlså 58.

Information till fastighetsägare har gått ut via SMS/talsvar.