Sommarjobb 2021

i Category: Nyheter | 1 min läsning

Är du ung och vill testa ett framtidsjobb? Sommaren 2021 erbjuds du som är född 2005 och är folkbokförd i Robertsfors kommun, möjlighet att driva ett eget sommarlovsföretag eller ansöka om feriearbete. Programmet sommarlovsföretagare är också öppet för dig som är född 2003 och 2004. Genom detta vill vi att du får en inblick i arbetslivet genom att prova på att driva ditt egna företag eller provar på ett yrke.

Sommarlovsföretagare 2021

Med respekt för ungdomars egna idéer som grundprincip syftar programmet till att ungdomar får starta och driva en egen verksamhet som sitt ”sommarjobb”. Sommarsäsongen 2021 omfattar totalt av 8 platser. Vid fler än 8 ansökningar sker lottning utav platserna. Deltagare får en tilldelad handledare från näringslivet som hjälper till med rådgivning och stöd under programperioden.

Sista ansökningsdag är den 10:e maj. I ansökan ska en enklare affärsidé presenteras. Vad har du tänkt göra, varför vill du göra det och hur har du tänkt göra det. Motivera också kortfattat varför just du vill bli sommarlovsföretagare.

Mer information och ansökningsblankett finner du på sidan: Sommarlovsföretagare (intern-länk).

Robertsfors kommun stöder ungdomar som vill känna på hur det är att starta eget företag!

Feriearbete 2021

Vill du inte driva ditt egna företag under sommaren 2021 har du möjlighet att ansöka om ferieplats hos en arbetsgivare. Ansökan för sommaren 2021 är öppen för ungdomar från den 8 mars till och med den 4 april. Observera att vi inte kan hantera sena ansökningar.

Arbetsgivarens anmälan bör göras så snart som möjligt, dock senast 18 april. Anvisning till ungdomar sker under maj månad. De arbetsgivare som får ungdomar anvisade, får i samband med det en blankett för rekvisition av stimulansbidrag.

Mer information, ansökan samt anmälan finner du på sidan: Feriearbeten 2021 (intern-länk)