Ny webb för Robertsfors kommun!

i Category: Nyheter | 2 min läsning
Bild på den nya webbplatsen

Välkommen till Robertsfors kommuns nya webbplats! Som besökare känner du nog inte riktigt igen dig idag, en hel del har förändrats gentemot den tidigare webbplatsen som var från 2014. Den nya webbplatsen har tagits fram med ett tydligt fokus på tillgänglighet och modernare utseende.

En stor del av källkoden har skrivits om vilket gör att vi idag har en snabbare och tillgängligare sajt. Huvudmenyn och hur du navigerar dig runt webbplatsen har bearbetats om som förhoppningsvis leder till att du snabbare kan navigerar dig runt alla 500+ sidor som finns publicerade. Därtill finns också en rad nya funktioner inarbetade i webbplatsen som bland annat funktion för VMA (Viktigt meddelande till allmänhet) samt listning av populära undersidor under respektive huvudsida (du upptäcker detta om du besökare t.ex. sidan Bo, Bygga, Miljlö).

Vi håller fortfarande på att jobba med innehållet på sidan samt tillgänglighetsanpassa uppladdade dokument som ex. pdf-filer. Detta innebär att det idag kan finnas brister på en del undersidor när det kommer till just dessa bitar. Exempelvis så har tidigare dokument som fanns på den gamla webbplatsen ej valts att lyfta över av den anledning att många inte var tillgänglighetsanpassade, utdaterade och behövdes gå igenom innan de publiceras. Detta är en process som pågår och innehåll kommer att fyllas på allt eftersom. Därtill är också sökfunktionen på den nya webbplatsen just nu endast i begränsad form, denna kommer få utökad funktionalitet efter att vi är klar med innehållet.

Sajten drivs fortfarande genom det öppna källkodsverktyget WordPress vilket innebär att det är gratis och tillgängligt för vem som helst att använda och ladda ned. Att vi valt att använda oss av öppen källkod innebär att vi står säkert rustade inför framtiden då kommunen kan äga och förvalta sina lösningar över tid. Vi är inte heller beroende av någon enskild leverantör för support och utveckling.

Utvecklingsarbetet av sajten kommer inte att stanna av bara för att version 1.0 nu ligger ute, fler uppdateringar med nya spännande funktionaliteter är att vänta.

Har du frågor, funderingar eller synpunkter om den nya webbplatsen kan du kontakta Kim Nilsson, kmnn@robertsfors.se som har utvecklat sajten.