Ditt val gör skillnad!

Regionen ser en fortsatt minskad smittspridning av Covid-19 i hela länet. Men det är fortfarande för tidigt att slappna av. För alla gäller fortfarande att följa de nationella råden, hålla avstånd och undvika trängsel.

Läs mer

Skärpta rekommendationer förlängs till 31 maj 2021

i Category: Covid-19 | 1 min läsning
Symboler och varningstriangel samt texten Skärpta rekommendationer i Västerbottens län.

– Fram till att nya rekommendationer och direktiv träder i kraft i början av juni så måste vi hålla nere smittan i Västerbotten genom våra skärpta rekommendationer som vi har sett har en positiv effekt, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare i Region Västerbotten.

➡️ Umgås med få människor.
➡️ Undvik platser om det är risk för trängsel.
➡️ Fortsätt arbeta hemifrån så ofta du kan.
➡️ Res smittsäkert.
➡️ Använd munskydd i kollektivtrafiken och när du inte kan hålla avstånd.

Folkhälsomyndigheten bedömer att samhället i stort kan återgå till ett normalläge i september 2021, om vaccinationerna fortsätter som planerat och vi fortsätter följa regler och rekommendationer. Anpassningar av smittskyddsåtgärderna i landet sker gradvis beroende på läget och påbörjas den 1 juni.