Var återhållsam med vattnet

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Kökskran som sipprar vatten.

Under den senaste tidens värmebölja ser vi att det är väldigt hög vattenförbrukning i Robertsfors kommun. Robertsfors kommun uppmanar därför alla med kommunalt vatten att vara återhållsamma med vattnet så det räcker till alla.

Orsaken till bristen på vatten är att man förbrukar mer vatten i värmen och att ledningsnätet i vissa områden inte har kapacitet att klara nuvarande förbrukning. Dimensionen på rören räcker inte till under sommaren när det är många som samtidigt är i sina fritidshus. Områden som är extrautsatta för tillfället är i den södra delen av kommunen, se bild

Detta är alltså en uppmaning till försiktighet med att spola vatten i hela kommunen. Om vi alla hjälps åt att vara sparsamma med vattnet så kanske vi kan undvika bevattningsförbud.