Program för Demokratistugan i Robertsfors

i Category: Nyheter | 1 min läsning
illustration gul stuga på hjul

Vecka 33 är det premiär för Demokratistugans Sverigeturné och först ut att stå värd för stugan är Västerbottens län! Demokratistugan kommer först till Dorotea 16-18 augusti och färdas sedan vidare till Robertsfors där den står 19–21 augusti innan den lämnar länet.

Stugan är en del av uppmärksammandet av att demokratin fyller 100 år i år (kvinnlig rösträtt 1921). Demokrati är ingen självklarhet och något vi ska värna om varje dag!

Stugan kommer att ställas upp på centrumhusplatsen i centrala Robertsfors och ha öppet mellan 11.00 och 16.00 varje dag. På torsdag 19 augusti kl. 12.00 invigs Demokratistugan av landshövding Helene Hellmark Knutsson. Därefter följer ett fullspäckat program med både live och digitala programpunkter i dagarna tre! Vad sägs om Speed Dating om demokrati, tipsrunda, rörelsebingo, eller podd med Emma Frans och Robertsforsungdomar?!

På fredag 20 augusti, kl. 13.30, kan du lyssna till samtal mellan politiker på olika nivåer; Helena Lindahl (riksdagspolitiker C), Joline Göttfert (MUF), Erik Bergkvist (EU-parlamentariker) och Alejandro Caviedes (Regionpolitiker S) och deras utmaningar som politiker.

Det blir även föredrag om idrott och rörelse, krisberedskap och jämställdhet och mycket mer. Du kan ladda ner hela programmet här (innehåller QR-koder med länkar till digitala evenemang)  Programblad Demokratistugan PDF. Programmet finns även på hemsidan: Demokratistugan i Robertsfors. Alla inslag kommer att spelas in och kunna tas del av vid senare tillfälle för den som inte kan vara fysiskt på plats. Med tanke på covid-19 uppmanar vi alla att vara noggranna med avståndet till andra. Handsprit finns på området.

Dorotea och Robertsfors kommun representerar hela Västerbotten och har flera spännande digitala punkter på programmet. Se både Doroteas och Robertsfors program på Länsstyrelsens webplats.

Välkomna att fira demokratin med oss!