Hilda Vidmark blir ny kansli- och tillväxtchef

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Hilda Vidmark har håret uppsatt och glasögon. Hon ler.

Hilda Vidmark blir ny kansli- och tillväxtchef på Robertsfors kommun. Hilda har sin bakgrund inom utbildningssektorn och sedan tidigare lång erfarenhet av att arbeta på flera olika ledarpositioner inom Robertsfors kommun, bland annat som skolchef. För närvarande arbetar hon på Skolinspektionen.

Hon lockades att söka tjänsten bland annat för att det var ett ledaruppdrag med stor bredd och med fokus på utveckling, demokrati och medborgarnytta i den kommun hon själv är bosatt i.

– Ett jobb inom kommunen innebär att få vara delaktig i alla delar av en förbättringsprocess – från att identifiera utvecklingsmöjligheter, planera insatser, genomföra insatser till att följa upp och utvärdera dessa. Det var också något som fick mig att söka tjänsten, säger Hilda Vidmark.

Robertsfors kommun är i en expansiv utvecklingsfas där motorn är Norrbotniabanan och alla industrisatsningar som nu sker i Norrland. Där har en kansli- och tillväxtchef ett viktigt uppdrag.

– Kommunen befinner sig i ett otroligt fördelaktigt läge just nu med fantastiska utvecklingsmöjligheter. För att ta tillvara det kommer det att krävas att vi från kommunens sida arbetar klokt och strategiskt i nära samarbete med olika aktörer, såsom näringsliv, civilsamhället och statliga myndigheter. Detta gör det såklart extra roligt och utmanande att ta sig an uppdraget, säger Hilda Vidmark.

– Det är med stor glädje vi hälsar Hilda välkommen tillbaka till den kommunala organisationen igen. Förutom att vara en väldigt kompetent och engagerad chef och ledare kommer Hildas erfarenheter från utbildningssektorn bli en stor tillgång i arbetet med kompetensförsörjning i kommunen som är en av de absolut viktigaste utvecklingsfrågorna de kommande åren, säger Anders Persson, kommunchef i Robertsfors kommun.

Hilda Vidmark tillträder tjänsten som kansli- och tillväxtchef 1 augusti 2022.