Nya tjänster tillsatta

i Category: Nyheter | 2 min läsning
Magnus har ljust bakåtkammat hår, skägg och glasögon.

Tidigare i år utlystes två helt nya tjänster på Robertsfors kommun: landsbygds- samt föreningsstrateg. Tjänsterna är en del av förverkligandet av visionen om hållbar utveckling för 7 500 invånare i Sveriges bästa kommun.  Här kommer en närmare presentation av de nya medarbetarna.

Magnus Öberg – föreningsstrateg

Som föreningsstrateg kommer Magnus att bedriva uppsökande verksamhet och fortsätta att bygga goda relationer mellan kommunen och föreningslivet. Han kommer bland annat att informera föreningarna om vilka möjligheter som finns till att söka olika former av stöd och finnas tillgänglig i form av stöttning och vägledning under ansökningsprocessen.  Magnus kommer att ha ett nära samarbete såväl externt med föreningar i kommunen som internt med tjänstepersoner både inom den egna och andras sektorer.

Magnus har en bred bakgrund och har arbetat både i föreningar i olika roller samt på Västerbottens Museum och med Vävens uppbyggnad i Umeå. De senaste åren har han jobbat som verksamhetschef på Ersboda Folkets Hus. Han är i grunden utbildad kommunikatör och även utbildad förändringsledare.

– Att få vara med på den utvecklingsresa som Robertsfors Kommun står inför känns väldigt inspirerande. Att sedan kommunens föreningsliv ska hänga med på tåget också är något som jag ser fram emot att vara med om att stötta, säger Magnus Öberg.

Emma Bergman – landsbygdsstrateg

Arbetet som landsbygdsstrateg innebär ett strategiskt uppdrag med fokus på områden landsbygds-, näringslivs- och föreningsutveckling. Emma kommer att bedriva uppsökande verksamhet och bland annat Implementera och följa upp landsbygdsprogrammet och Leaderstrategin. Hon kommer även att bedriva omvärldsbevakning, föra dialog och samarbeta med landsbygdens intresseorganisationer.

Emma är född i Halmstad och är utbildad kulturanalytiker vid Umeå universitet och har sedan 2010 jobbat som projektledare i flera olika organisationer samt med integration vid Kiruna kommun.  Just nu jobbar hon som projektledare på Stadsliv Kiruna.

– Det jag drabbades av vid arbetsintervjuerna till tjänsten som landsbygdsstrateg var framtidstron, möjligheterna till att tillsammans med näringsliv, föreningar, organisationer och privatpersoner testa olika idéer i Robertsfors. Att tillsammans med kollegor och kommuninvånarna skapa ett samhälle där vi vill bo och verka, där vi blir glada och där vi ser möjligheter., säger Emma Bergman.

Just nu bor Emma i Kiruna men ska flytta till Vännäsby i sommar med sin familj.
Både Magnus och Emma tillträder sina tjänster 1 augusti.

Emma har långt ljust hår, svart mössa och snö i håret.
Emma Bergman blir landsbygdsstrateg på Robertsfors kommun och tillträder 1 augusti.