2022 års kulturstipendiater utsedda

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Sara har glasögon och långt blont hår.
Sara Wikman får årets målinriktade kulturstipendium.

Årets hederstipendium har tilldelats Josephine Forsman och målinriktat kulturstipendium har tilldelats Sara Wikman.

Målinriktat kulturstipendium – Sara Wikman

Sara Wikman, Bygdeå, är författare och skriver romaner samt är skrivpedagog. Hon väljer ofta att skriva om det som finns i vardagslivet, men ibland kryddat med en del extra spänning.  Berättelserna är för barn, unga och vuxna. Det senaste projektet är böcker för mellanstadiet som utspelar sig på Tundalsskolan med skolvardag och en hel del mysterier att lösa..

Årets hedersstipendiat för kulturinsatser – Josephine Forsman

Josephine Forsman, Los Angeles, tilldelas årets hedersstipendium för sin musik och sitt arbete med att sätta Robertsfors kommun på kartan genom sitt band Sahara Hotnights. Med samma engagemang i projektet LOUD månar hon om morgondagens band från Robertsfors kommun

Josephine Forsman är årets hedersstipendiat.

Läs mer om kulturstipendier här