Nytt integrationsprojekt: Fokus arbete

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Man med mörkt kort hår , svart tröja står framför en skylt med texten Lärcentrum
Efrem Ghebre är projektansvarig för det nya projektet Fokus arbete på Lärcentrum.

Lärcentrum som bedriver vuxenutbildning i Robertsfors kommun har beviljats 453 000 kronor från Länsstyrelsen i Västerbotten för att bedriva ett integrationsprojekt med fokus på att underlätta utrikesföddas etablering på arbetsmarknaden. Projektet har fått namnet Fokus arbete.

– Vi kommer att arbeta med gruppaktiviteter och jobba med att öka kunskapen och förståelsen för den svenska arbetsmarknaden. Projektet kommer bland annat att erbjuda information om arbetslivet, om olika yrken och yrkesinnehåll, regler på arbetsmarknaden, information från fackföreningar och företagsrepresentanter, säger Monica Lindgren, rektor på Lärcentrum i Robertsfors kommun.

Efrem Ghebre som är projektansvarig har tidigare arbetat med integrationsprojekt i kommunen. Han har även gjort insatser som tolk då han behärskar språken engelska, svenska, tigrinja och arabiska.
– Jag kommer bland annat att hålla i informationstillfällen i samhällsorientering, arbetsmarknadskunskap samt även en del av friskvårdstillfällena, säger Efrem Ghebre.
Han kommer att finnas till hands för deltagarna vid studiebesök samt vid behov även vid introduktion till praktiken.

– Vi kommer att arbeta aktivt mot arbetsgivare inom privata företag och offentlig sektor för att få lämpliga praktikplatser utifrån individernas tidigare yrkeserfarenheter, eventuella önskemål om yrkesutbildningar och intresse för olika yrken, berättar Monica Lindgren.

Projektet påbörjades i augusti 2022 och varar till och med år 2023.