Riksfärdtjänst för resa i julhelgen?

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Flygbild på vinterväg i snöig skog. en bil kör ensam på vägen.

Riksfärdtjänsten meddelar att det kommer att vara extra svårt att få fram tillräckliga resurser för julens resor i år. Det beror på att tågoperatörerna lider av personalbrist och trafikerar med färre tåg än före Covid, vilket ger färre bokningsbara platser. Taxibolagen har en akut chaufförsbrist och därmed begränsade resurser.

Riksfärdtjänsten meddelar att de kommer att göra sitt yttersta för att hjälpa resenärerna med resor under julhelgen men alla resenärer behöver vara medvetna om att det kan bli stora tidsjusteringar på resorna. Försök, om det är möjligt, att planera in resor på mindre populära resdagar. Har du frågor når du Riksfärdtjänsten på telefonnummer 016–150 550.

Sista bokningsdag hos Riksfärdtjänsten för julresor 22 december till och med 26 december är torsdag den 8 december.  Innan dess behöver du ha ett beslut från kommunens handläggare för riksfärdtjänst. Ansök hos kommunens handläggare senast 8 november. Ansökan för riksfärdtjänst görs via Robertsfors kommuns webbsida eller ring 0934-141 06 telefontid mån-onsdag kl. 08:30-11:30.