Idag är det Offentliga måltidens dag!

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Petra Andersin (s) och Lars Tängdén (c) serverade chokladbollar till eleverna på Tundalsskolan.

I dag är det offentliga måltidens dag! En dag som firas över hela Sverige och är till för att påminna oss om att vi har fantastiska offentliga måltider i vårt land.

Runt om i kommunen har det lagts lite extra kärlek på måltiden och dekorationer i dag av våra fantastiska medarbetare i köken!

I Tundalsskolans matsal fanns våra politiker Petra Andersin (s) och Lars Tängdén (c) på plats för att servera chokladbollar till eleverna. Hela menyn ser ni på bild i galleriet nedan! Menyn för äldreomsorgen dagen till ära var älgköttsoppa med västerbottensklimp och portionsbröd samt morotskaka till efterrätt! Jordgubbssmoothies och glada mackor till mellanmål serverades på förskolan Fyrklövern i Bygdeå. Soppa och morotsbröd serverades på Tundalsskolan i Robertsfors samt, som tidigare nämnts, chokladbollar till efterrätt och samma soppa med Focaccia och chokladbollar till efterrätt på Jenningsskolan. I Åkullsjön serverades också efterrätt dagen till ära och förskolan samt fritids hade dekorerat matsalen med egengjorda saker samt att förskolan har stöpt ljus i höstens färger. Även matsalen i Bygdeå var dekorerad och extra kärlek hade lagts på maten denna dag.

Stort tack till alla er som arbetar med måltidsverksamheten i Robertsfors kommun!

Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober.
#måltid22