Nu är Kulturveckan snart här!

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Programblad för Kulturveckan 2022 ligger på ett bord

Nu är äntligen kulturveckan 2022 snart här! I år med helt andra förutsättningar än under pandemiåren! Och det märks verkligen i det fina utbudet av aktiviteter runt om i kommunen! Kulturveckan startar nu på lördag den 22 oktober och pågår till den 30 oktober.

I år finns en härlig bredd i utbudet! Eller vad sägs om enmansvarieté med Carl-Einar Häckner? Eller podden Kaffe med prat i Nysätra församlingsgård i Ånäset den 27 oktober där Pia-Maria Simonsson samtalar med tv-profilen Berno Jonsson över en kopp kaffe och inför publik! På fredag och lördag 28-29 oktober är det Jämmerdalen i Överklinten som i år har temat ”Får man göra vad som helst med energi?”. Energi är även temat på Byaträffen i Yttre Åkulla 30 oktober där Torgny Åberg, tidigare energirådgivare på Robertsfors kommun reflekterar över redan gjorda erfarenheter och hur vi kan handla i dag. Utöver de här exemplen ordnas det konserter, biovisningar, fototävlingen Höstkraftens vinnande bidrag visas och bruksmuséet har extraöppet på lördag den 29 oktober och mycket mycket mer!

Programmet för Kulturveckan och kulturlovet har skickats ut till alla hushåll men finns även att ladda ner här:

Kulturveckans varierade program är en gemensam insats från privatpersoner, föreningar, studieförbund och kommunala verksamheter. Tillsammans med er besökare gör vi Kulturveckan till något alldeles speciellt för vår kommun!