Gul vädervarning för snöfall 8/12

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Bil på vinterväg, snöfall, modd

SMHI har utfärdat en gul vädervarning för delar av Västerbottens läns kustland, från Skellefteåbukten ner till Robertsforsområdet.

Med start i morgon bitti drar ett snöfallsområde in och väntas, främst under förmiddagen, ge kraftigt snöfall. Det fortsätter att snöa även under eftermiddagen men avtar då i intensitet. Total snömängd fram till torsdag kväll beräknas till10-15 cm. I kombination med snöfallet friska till hårda vindbyar från nord.

Hur kan det påverka mig
Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök. Begränsad framkomlighet på vägar som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor. Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

Läs mer: Varningar och meddelanden | SMHI