Filip Dyrvall blir vd för RUAB

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Filip har ljusblå kortärmad skjorta, skägg

Filip Dyrvall blir vd för det nybildade kommunala bolaget RUAB (Robertsfors utveckling AB). Filip har en maskiningenjörs examen med inriktning på flyg och underhåll. Under större delen av sitt yrkesverksamma liv har han arbetat som operationell ledare inom flygindustrin med fokus på produktion, strategiska frågor, utveckling samt projektledning. Han har även drivit egna företag inom byggsektorn där bolagens huvudsakliga fokus har varit att utveckla detaljplaner, byggnationer samt försäljning av hus.

Han ser fram emot att, i rollen som vd för RUAB, få möta lokala företagare i kommunen och även näringsliv utanför kommunens gränser som kan tänkas bli en del av utvecklingsresan.
–  Det jag ser mest fram emot är att det är många olika områden som bolaget kommer behöva beröra för att lyckas. Fokusområden kommer exempelvis bli deltagande i olika projekt, marknadsföring av kommunen, framtagning av strategiska planer, lära av hur andra kommuner har jobbat med sin utveckling samt att skapa intäkter för bolaget, säger Filip Dyrvall.

Tjänsten som vd för RUAB sökte han då han uppskattar stora utmaningar som kräver kreativitet och skapar värde.
– Jag tror på Robertsfors kommuns beslut att starta RUAB och aktivt investera och utveckla kommunen med allt som sker runt om i regionen.  Jag är otroligt tacksam att jag fått förtroendet att få vara en del av Robertsfors framtida utveckling, säger Filip Dyrvall.

Petra Andersin, styrelseordförande för RUAB, är mycket nöjd med rekryteringen.
­– Jag och styrelsen är mycket glad över att Filip Dyrvall rekryterats som vd för Robertsfors Utveckling AB. Filip besitter en bred kompetens som mycket väl matchar bolagets verksamhetsområde och han kommer framgångsrikt kunna utveckla och driva verksamheten framåt.

Filip Dyrvall tillträder tjänsten 1 september 2023


Robertsfors Utveckling AB (RUAB)
I mars 2022 godkändes bildandet av Robertsfors Utveckling AB (RUAB). Bolagets syfte är att vara en kommunal resurs för att aktivt arbeta med verksamheter som stimulerar företagande och näringsliv för etablering och lokalisering. Bolagets uppdrag omfattar även att verka inom frågor som har ett allmännyttigt syfte med ett samhällsekonomiskt perspektiv samt att vara en resurs för FoU-verksamhet i kommunkoncernen (forskning och utveckling) och kommunens övriga näringslivbefrämjande åtgärder.