Feriearbeten ungdomar 2022

Är du ung och vill testa ett jobb inför framtiden? Sommaren 2022 erbjuds du som är född 2006 och är folkbokförd i Robertsfors kommun, möjlighet att ansöka om feriearbete.
Genom ett feriearbete vill vi ge dig en inblick i arbetslivet.

Ett feriearbete är detsamma som ett sommarjobb men ersätter ingen annan personal. Det krävs inte heller att du på egen hand ska klara av arbetsuppgifterna. Du får handledning och introduktion till de uppgifter du ska utföra.

Vem kan söka feriejobb?

Alla som är födda 2006 har möjlighet att söka feriearbete. Du behöver alltså inte ha fyllt 16 år när arbetet påbörjas men ska göra det under innevarande år. I mån av plats kan utrymme även ges till ungdomar födda 2005. Du som tidigare haft feriejobb som förmedlats via Robertsfors kommun kan dock inte söka igen.

  • Du ska kunna arbeta självständigt 6-8 timmar/dag.
  • Du ska vara folkbokförd i Robertsfors kommun.
  • Feriearbetaren arbetar under tre till fyra veckors period, maximalt 120 timmar.

Feriearbetsplatserna finns hos privata arbetsgivare, föreningar samt Robertsfors kommun. Platserna lottas ut och är inte valbara.

Medicinska skäl som begränsar dina arbetsmöjligheter tas i största möjliga mån hänsyn till. Kontakta feriesamordnare för vidare dialog.

Ansökan

Ansökan för sommaren 2022 är öppen från den 23 mars till och med den 24 april. Observera att vi inte kan hantera sena ansökningar.
Du ansöker om feriearbete genom e-tjänsten: Klicka här för att komma direkt till e-tjänsten 

Kontaktperson

Kordinator/Arbetskonsulent

Petra Andersin

0934-141 16

070-611 03 04

petra.andersin@robertsfors.se